Γκότζι Μπέρι

Το γκότζι μπέρι έχει καταγωγή από την Ασία. Ανακαλύφθηκε στις κορυφές των Ιμαλαΐων και του Θιβέτ, από τους Κινέζους. Ανήκει στην οικογένεια των σολανωδών, όπου κατατάσσονται οι πατατιές και ντοματιές.

Ιδιότητες:
Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, προστατεύει από καρδιακές παθήσεις, βοηθά στην αθηροσκλήρωση και τον διαβήτη, ενισχύει το ανοσοποιητικό, αποτοξινώνει τον οργανισμό, έχει τονωτική δράση, συμβάλει στην διατήρηση της καλής όρασης, επίσης του αποδίδονται αντικαρκινικές ιδιότητες. Τέλος σε σχετική έρευνα, παρατηρήθηκε βελτίωση της ψυχικής υγείας, ενίσχυση της λίμπιντο, βελτίωση της διάθεσης, καταπολέμηση της αϋπνίας, ενώ θεωρείται ισχυρό αντιγηραντικό και ελιξίριο μακροζωίας.

Θρεπτική αξία:
Είναι το πρώτο σε περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών άγριο φρούτο. Οι 25.100 αντιοξειδωτικές μονάδες που περιέχει, το κατατάσσουν, πρώτο με διαφορά! Περιέχει υψηλά ποσοστά βιταμινών του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β6), C και Ε, που σπάνια υπάρχει σε φρούτα. Επίσης έχει πάνω από 18 διαφορετικά είδη αμινοξέων, πολλούς υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και διατροφικές ίνες. Επίσης εκτός από σίδηρο, περιέχει μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος, το ασβέστιο και ο φώσφορος.

Ξέρατε ότι περιέχει περισσότερο β-καροτένιο από τα καρότα, περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι και περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια;

 

Comments are closed.