Μαύρο Πιπέρι

Το μαύρο πιπέρι (Piper nigrum) είναι ένα ανθοφόρο αναρριχητικό φυτό της οικογένειας Piperaceae, καλλιεργείται για τον καρπό του, ο οποίος συνήθως ξηραίνεται και χρησιμοποιείται ως μπαχάρι και καρύκευμα.

Ο καρπός γνωστός ως πιπερόκοκκος όταν αποξηραθεί, είναι περίπου 5 χιλ. σε διάμετρο, σκούρο κόκκινο όταν ωριμάσει πλήρως, και, όπως όλα τα πυρηνόκαρπα φρούτα, περιέχει ένα μόνο σπόρο. Το μαύρο πιπέρι είναι εγγενές στην νότια Ινδία, και καλλιεργείται ευρέως εκεί και σε άλλες τροπικές περιοχές.

Το μαύρο πιπέρι παράγεται από τους πράσινους άγουρους καρπούς του φυτού πιπεριάς. Οι καρποί μαγειρεύονται ελαφρώς σε ζεστό νερό, τόσο για τον καθαρισμό τους όσο και για την προετοιμασία τους για την αποξήρανση.
[Not a valid template]

Comments are closed.