Αλόη

Η αλόη ανήκει στην οικογένεια των κρίνων και μοιάζει με κάκτο. Το ζελέ της αλόης περιέχει πάνω από 75 συστατικά, όπως βιταμίνη Β, C, E, B-καροτίνη, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επίσης περιέχει μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο, σελήνιο και αμινοξέα. Είναι πλούσια σε στερόλες, ανθρακινόνες (παυσίπονες ουσίες) και σαλικυλικό οξύ.

Ιδιότητες:
Η αλόη έχει καταπραϋντική δράση στους ερεθισμούς του δέρματος, αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά. Επιβραδύνει την γήρανση του δέρματος, ενώ ενυδατώνει και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού, καταπολεμά την φαγούρα και τις δερματικές αλλεργίες από τα τσιμπήματα των εντόμων, τις μυκητιάσεις και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. 10 γραμμάρια αλόης αποδίδουν 37 θερμίδες.

Ξέρατε ότι έχει χαρακτηριστεί ως το φυτό της αθανασίας καθώς και “ελιξίριο της μακροζωίας”.

 

Comments are closed.