Η αμυγδαλιά είναι καρποφόρο δέντρο, που ανήκει στην οικογένεια των ροδιδών και η καταγωγή της είναι από την Μ. Ασία. Ο καρπός της αμυγδαλιάς είναι το αμύγδαλο.
Ιδιότητες:
Μείωση των επιπέδων κακής χοληστερόλης. Αντικαρκινικές, αντιοξειδωτικές και προστατευτικές ιδιότητες από ιώσεις και κρυολογήματα. Επίσης συμβάλουν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.
Θρεπτική αξία:
Τα αμύγδαλα περιέχουν 25-40% αμυγδαλέλαιο, που χρησιμοποιείται στην φαρμακοποιία, στην κοσμετολογία και στην αρωματοποιία. Πλούσια πηγή ασβεστίου, σιδήρου, φωσφόρου, καλίου καθώς και εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, φυτικών ινών και πρωτεΐνης. Δεν περιέχουν καθόλου χοληστερίνη.
Ξέρατε ότι 20 – 22 αμύγδαλα, μας δίνουν τόσο ασβέστιο, όσο 1 κομμάτι φέτα;