Φυστίκι Κελυφωτό τ. Αιγίνης

Η καταγωγή τους είναι από το Ιράν και σήμερα καλλιεργείται ευρύτατα από την Ασία μέχρι και της μεσογειακές χώρες και την Αμερική. Τα φιστίκια είναι από τους πιο νόστιμους και ποιοτικούς ξηρούς καρπούς. Στην Ελλάδα καλλιεργείται μια από τις καλύτερες ποικιλίες στον κόσμο, η Αιγινίτικη.

Ιδιότητες:
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές στερόλες, ουσία που συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης, αντιοξειδωτικά που μας προστατεύουν από την γήρανση  και από τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Τα 30γρ αποδίδουν 170 θερμίδες.

Θρεπτική αξία:
Είναι μεγάλης θρεπτικής αξίας, πλούσια σε βιταμίνες, πρωτεΐνες και ανόργανα άλατα. Περιέχουν βιταμίνη Β6, θειαμίνη, μαγνήσιο, φώσφορο, χαλκό και φυτικές ίνες.

Ξέρατε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε παραγωγή στην Ευρώπη και 6η  στον κόσμο, με 9500 τόνους παραγωγής, ετησίως.

Comments are closed.