Καρύδια

Η καρυδιά ανήκει στην οικογένεια των Καρυοειδών και από πολλούς αναφέρεται ως τόπος καταγωγής της η Ασία. Είναι δέντρο διπλής απόδοσης, αφού χρησιμοποιείται και για τους καρπούς της αλλά και για το ξύλο της.

Ιδιότητες:
Έχουν αντικαρκινικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθούν στην μείωση της κακής χοληστερόλης και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης. Ενισχύουν την καρδιαγγειακή λειτουργία, ασκούν προστατευτική δράση στις αρτηρίες, μειώνοντας την εμφάνιση θρομβώσεων. Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων και εμφράγματος, επιπλέον δρουν και ως αντικαταθλιπτικά.
Θρεπτική αξία:
Τα καρύδια που ως γνωστών αποτελούν μια αρκετά θερμιδογόνα και παρεξηγημένη τροφή κρύβουν ένα τεράστιο διατροφικό θησαυρό. Είναι μια κατά βάση πρωτεϊνική τροφή. Περιέχουν Ω3 λιπαρά οξέα, ορισμένες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες καθώς και μέτρια ποσότητα ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και ψευδάργυρου.
Ξέρατε ότι 28γρ. καρυδιών, περίπου 7 καρύδια δηλαδή, αποδίδουν 185 θερμίδες;

Comments are closed.