Κολοκυθόσπορος

Ο κολοκυθόσπορος, παράγεται από την κολοκύθα και είναι πολύ δημοφιλής στις μεσογειακές χώρες.

Ιδιότητες:
Βοηθά στην καλύτερη λειτουργία της καρδίας, στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλουν στην καλύτερη υγεία του προστάτη, βοηθούν στην αντιμετώπιση τον μεταμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων, βοηθά στη βελτίωση της διάθεσης και της ποιότητας του ύπνου και είναι σύμμαχος στη πρόσληψη της οστεοπόρωσης.

Θρεπτική αξία:
Είναι πηγή πρωτεϊνών και λιπαρών οξέων, βιταμίνης Α, Β, C, E, K, μετάλλων όπως σίδηρος, μαγγάνιο, μαγνήσιο, χαλκός, σελήνιο, ασβέστιο, φώσφορος, ψευδάργυρος, ποτάσιο κ.α. Επίσης είναι πηγή τριπτοφάνης και φυτοστερολών που συνθέτουν ένα ιδιαίτερα αντιοξειδωτικό προϊόν.

Ξέρατε ότι η ονομασία του είναι ιδιωματική εκ των ιταλικών λέξεων passo (περνώ) και tempo (χρόνος) που σημαίνει «περνώ τον χρόνο μου».

Comments are closed.