Πορτοκάλι

Η πορτοκαλιά (Κιτρέα η Σινική), ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών και έχει καταγωγή, όπως και η Λεμονιά, από την Ινδία και την Κίνα. Υπάρχουν 160 περίπου ποικιλίες, όπου πολλές από αυτές καλλιεργούνται στην Ελλάδα.

Ιδιότητες:
Τα πορτοκάλια έχουν αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό, θωρακίζουν τον οργανισμό, μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση, έχουν αντιπυρετική δράση, ανακουφίζουν από τους πόνους της αρθρίτιδας, μειώνουν την χοληστερίνη, εμποδίζουν την δημιουργία πέτρας στα νεφρά, καταπολεμούν τα σημάδια της γήρανσης και βοηθούν στη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Θρεπτική αξία:
Τα πορτοκάλια αποτελούν μια σπουδαία πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Α και Β1. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή και άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως κάλιο, ασβέστιο και φώσφορο.

Ξέρατε ότι ένα πορτοκάλι μας προμηθεύει με σχεδόν το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C;

 

Comments are closed.