Το ραμπουτάν προέρχεται από την Νοτιοανατολική Ασία. Έχει καταγωγή από το Ραμπουτάν και συγκεκριμένα από την Ινδονησία. Συγγενεύει με το πιο γνωστό «λίτσι». Είναι τροπικό φρούτο με χυμώδη σάρκα, με γλυκιά και πικάντικη γεύση.
Ιδιότητες:
Σύμφωνα με διατροφολόγους το ραμπουτάν χαρίζει μεγάλη ώθηση στην ενέργεια και χρησιμοποιείται για την θεραπεία της υπέρτασης και του διαβήτη. Επίσης βοηθάει στην απορρόφηση πολύτιμων μετάλλων από τον οργανισμό.
Θρεπτική αξία:
Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, νάτριο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, βιταμίνη A, C, ριβοφλαβίνη και θειαμίνη.
Ξέρατε ότι το όνομά του προέρχεται από τη λέξη «ραμπού» που σημαίνει μαλλιά στην γλώσσα τον Μαλέι, που μιλούν οι αυτόχθονες στη Μαλαισία.