Σόδα

Η μαγειρική σόδα η (ανθρακικό νάτριο) η διττανθρακική σόδα προέρχεται, από ένα φυσικό ορυκτό. Είναι μια χημική ένωση που εμφανίζεται ως μια λεπτή σκόνη. Απελευθερώνει το μονοξείδιο του άνθρακα όταν αλληλεπιδρά με ένα οξύ η με ένα υγρό. Πιο συχνά χρησιμοποιείται στη μαγειρική οπού δρα ως ένα διογκωτικό. Η σόδα έχει πολλές χρήσεις και εκτός από τη μαγειρική. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οικιακό καθαριστικό, ως λευκαντικό δοντιών, ως εντομοαπωθητικό, έχει αντισηπτική δράση, καταπολεμά τις καούρες, φρεσκάρει την αναπνοή, εξουδετερώνει κάθε είδους μύκητες και εξαφανίζει τις άσχημες μυρωδιές. Η σόδα είναι ένα από τα ασφαλέστερα και πιο χρήσιμα προϊόντα.

Comments are closed.