Σταφίδες

Σταφίδα ονομάζεται το αποξηραμένο σταφύλι. Διακρίνεται σε 2 είδη, την μαύρη και την ξανθή. Η ξανθή λέγεται και σουλτανίνα. Η μαύρη είναι η κορινθιακή.

Ιδιότητες:
Οι σταφίδες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνουν την λειτουργία του εντέρου καταπολεμώντας την δυσκοιλιότητα, βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, μειώνουν την κατακράτηση υγρών, συμβάλουν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην βελτίωση της μνήμης. Επίσης ρυθμίζουν την λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

Θρεπτική αξία:
Περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, φυτικές ίνες, κάλιο, σελήνιο, βιταμίνη Α βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σίδηρο.

Ξέρατε ότι οι σταφίδες έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες, οι οποίες εμποδίζουν την ανάπτυξη τερηδόνας, ουλίτιδας και οδοντικής πλάκας;

 

Comments are closed.