Στραγάλι

Τα στραγάλια δεν είναι ξηρός καρπός, στην πραγματικότητα πρόκειται για ψημένα ρεβιθιά. Η καταγωγή της ρεβιθιάς είναι από την Ασία και σήμερα καλλιεργείται σε πολλές χώρες της Νότιας Ευρώπης και της Νότιας και κεντρικής Αμερικής. Υπάρχουν 2 κατηγορίες ρεβιθιών, τα αφράτα και τα σκληρά, που δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους στην διατροφική αξία.

Ιδιότητες:
Έχουν αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες και βοηθούν στη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Θρεπτική αξία:
Τα στραγάλια δεν είναι έχουν πολλά λιπαρά. Είναι καλή πηγή πρωτεϊνης αλλά και υδατανθράκων. Περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, πλεονεκτούν σε σχέση με τους άλλους ξηρούς καρπούς σε βιταμίνη Α και σε Β-καροτίνη, βιταμίνες απαραίτητες για την αναγέννηση των κυττάρων. Είναι πολύ πλούσια επίσης σε βιταμίνες Κ και C.

Ξέρατε ότι μια χούφτα στραγάλια, αντιστοιχούν σε μία μερίδα κρέας και μια μερίδα μακαρόνια;

Comments are closed.