Τσία

Με την επιστημονική ονομασία Salvia Hispanica,η τσία είναι ένα ανθοφόρο δέντρο και ανήκει στην οικογένεια της μέντας. Καλλιεργείται στο Μεξικό από την εποχή των Αζτέκων. Οι σπόροι τσία καταναλώνονται ωμοί, ψητοί, αλεσμένοι ή αναμεμειγμένοι με νερό, γιαούρτι κ.α.

Ιδιότητες:
Μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης, συμβάλουν στη σωστή λειτουργία του οστεϊκού μας συστήματος, μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, βελτιώνουν τα συμπτώματα του διαβήτη, βοηθούν στην απώλεια βάρους και μειώνουν τις φλεγμονές.

Θρεπτική αξία:
Είναι η πλουσιότερη πηγή λιπαρών οξέων Ω3. Είναι επίσης πλούσιοι σε φυτικές ίνες, αμινοξέα, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά. Δεν έχουν χοληστερόλη, ούτε γλουτένη. Αυτή είναι η διαφορά τους από το κρέας ή τα έλαια των ψαριών, τα οποία περιέχουν σημαντικές ποσότητες. Περιέχουν επίσης σεβαστή ποσότητα από τριγλυκερίδια μακράς αλύσου, που είναι απαραίτητα για την απομάκρυνση της χοληστερίνης

Ξέρατε ότι οι θαυματουργοί αυτοί σπόροι έχουν 15 φορές περισσότερο μαγνήσιο από το μπρόκολο, 3 φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι, 6 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα και 2 φορές περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες;

 

Comments are closed.