Ο Χουρμάς είναι καρπός του Φοίνικα. Τα δέντρα αυτά ζουν στις υποτροπικές περιοχές στη Ν. Ευρώπη, στη Β. Αφρική, στην Αυστραλία και στον αραβικό κόσμο.
Ιδιότητες:
Χάρη στις φυτικές τους ίνες διευκολύνουν την λειτουργία του πεπτικού συστήματος, καταπολεμώντας την δυσκοιλιότητα, συμβάλουν στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και στην καλή λειτουργία των οστών.
Ξέρατε ότι η ζάχαρη που φτιάχνεται από χουρμάδες είναι καλύτερη από την αντίστοιχη του ζαχαροκάλαμου και είναι σημαντική για την αντιμετώπιση της αναιμίας.
Θρεπτική αξία:
Οι χουρμάδες περιέχουν βιταμίνη Α, διάφορες βιταμίνες τους συμπλέγματος Β και βιταμίνη Κ., μέταλλα (σίδηρο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, ποτάσιο), ασβέστιο, υδατάνθρακες και διάφορα ιχνοστοιχεία. Επίσης είναι πλούσιοι σε σαλικυλικό οξύ (βασικό συστατικό της ασπιρίνης).
[Best_Wordpress_Gallery id="93" gal_title="Χουρμάδες"]
...
Read more Comments are closed Blog Archives
Βερίκοκο
Η μακρόχρονη ιστορία των βερίκοκων αποτελούσε το Χρυσόμηλο των Ρωμαίων και η επιστημονική του ονομασία είναι Prinus armeniaca.
Ιδιότητες:
Κάνουν καλό στην αναιμία, βοηθούν την πεπτική λειτουργία βοηθώντας κατά της δυσκοιλιότητας, ευεργετούν την όραση, ρίχνουν τον πυρετό, μειώνουν την χοληστερίνη και βελτιώνουν την επιδερμίδα.
Θρεπτική αξία:
Πλούσια σε βιταμίνες Α,Β C3, σίδηρο κάλιο και φυτικές ίνες, ακόμα η μικρή αλλά σημαντική ποσότητα που περιέχουν σε χαλκό, βοηθάει τον σίδηρο να διατεθεί σε όλο το σώμα.
Ξέρατε ότι υπάρχει ένας λαός που λέγεται ότι είναι από τους μακροβιότερους στον κόσμο και όχι μόνο καταναλώνουν τόνους βερίκοκων, αλλά τρώνε και τα κουκούτσια που είναι πολύ πικρά; Πρόκειται για την φυλή Χούντζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
[Best_Wordpress_Gallery id="24" gal_title="Βερύκοκο"]
...
Read more No comments Τζίντζερ
Η Πιπερόριζα ή Τζίντζερ είναι ένα πολυετές φυτό από την Άπω Ανατολή και καλλιεργείται στην Άσια.
Ιδιότητες:
Δρα σαν αντιφλεγμονώδες και αντισηπτικό. Βοηθά στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ρίχνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, ανακουφίζει από τις ναυτίες, ρυθμίζει την πίεση του αίματος και βοηθά στην σωστή λειτουργία της καρδιάς. Φημίζεται για τις αντικαρκινικές, αντιοξειδωτικές και ανοσορρυθμιστικές του ιδιότητες. Έχει αντιπυρετική δράση και είναι κατάλληλο για την δυσπεψία, την ιγμορίτιδα και τη βουλωμένη μύτη.
Θρεπτική αξία:
Το ενεργό συστατικό της πιπερόριζας είναι η Τζιντζερόλη. Περιέχει κάλιο, ψευδάργυρο, φώσφορο, βιταμίνη C, φολικό οξύ και πολυφαινόλες.
Ξέρατε ότι οι μυϊκές διαταραχές μπορούν να μειωθούν έως και 75%, αν προσθέσετε στην διατροφή σας αυτή τη μαγική ρίζα;
[Best_Wordpress_Gallery id="84" gal_title="Τζίντζερ"]
...
Read more Comments are closed