Blog Archives

Φράουλα

Η φράουλα είναι ένα πολυετές αναρριχώμενο φυτό που ανήκει στη οικογένεια των Ροδοειδών και στο γένος Fragoria στο οποίο ανήκουν πολλά διαφορετικά είδη όπως τα μούρα. Η καταγωγή της είναι από την Χιλή. Ιδιότητες: Δρα προληπτικά κατά του καρκίνου του οισοφάγου. Θεωρείται φυσικό αντιφλεγμονώδες και τροφή που καταπολεμά της ελεύθερες ρίζες. Ενισχύει το ανοσοποιητικό, το συκώτι, το καρδιαγγειακό και το ουροποιητικό σύστημα. Προλαμβάνει τη νόσο Αλτσχάιμερ και είναι άριστη τροφή για διαβητικούς και παχύσαρκους. Θρεπτική αξία: Περιέχει ποικιλία βιταμινών Α, Β2, Β5, Β6 (βιοτίνη), Β9 (φολικό οξύ), Ε και Κ καθώς και Ω3 λιπαρά οξέα. Επίσης περιέχει μέταλλα όπως το κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, νάτριο, θείο, χλώριο, ιώδιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σελήνιο, χαλκό, ψευδάργυρο και σπάνια ιχνοστοιχεία. Ξέρατε ότι η φράουλα περιέχει περισσότερο νερό και πολύ λίγα σάκχαρα; [Best_Wordpress_Gallery id="88" gal_title="Φράουλα"]  ...
Read more No comments

Βύσσινο

Η οξύχυμος κερασιά, παράγει τα ξινά κεράσια ή αλλιώς τα βύσσινα. Ιδιότητες: Δρα κατά της αναιμίας, ωφελεί όσους πάσχουν από άσθμα, βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς, βελτιώνει τη μνήμη, την όραση και την συγκέντρωση. Θρεπτική αξία: Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, και αντιοξειδωτικών πολυφαινόλων Ξέρατε ότι θεωρείται από τους επιστήμονες ιδιαίτερα δυναμωτικός καρπός; [Best_Wordpress_Gallery id="25" gal_title="Βύσσινο"]  ...
Read more No comments