Στέβια (Άχνη Ζάχαρη)

Η Stevia είναι ένα γένος των περίπου 240 ειδών βοτάνων και θάμνων στην Οικογένεια του ηλίανθου (Asteraceae), Σύνθετων, και προέρχεται από υποτροπικές και τροπικές περιοχές από τη δυτική Βόρεια Αμερική έως τη Νότια Αμερική (Βραζιλία, Παραγουάη). Το είδος Stevia rebaudiana, συνήθως γνωστό ως sweetleaf, γλυκό φύλλο, sugarleaf, ή απλά Stevia, καλλιεργείται ευρέως για τα γλυκά τα φύλλα του.

Τα φύλλα του φυτού και τα γλυκαντικά που προέρχονται από αυτό έχουν πολλαπλάσια γλυκύτητα από τη ζάχαρη, δεν αποδίδουν ενέργεια (θερμίδες) και δεν περιέχουν υδατάνθρακες. Δρα ως αντιδιαβητικό, αντιυπογλυκαιμικό, αντιυπερτασικό, αντισηπτικό, επουλωτικό, αντιοξειδωτικό, αντιβακτηριδιακό και αντιφλεγμονώδες.

Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από του ιούς και τους ιογενείς καρκίνους, αλλά και από βλάβες DNA. Έχει αντιγηραντική δράση στο δέρμα, ωφελεί στην υγιεινή του στόματος, προστατεύει από τις άφθες, την ουλίτιδα και έχει προληπτική δράση κατά της μικροβιακής πλάκας και της τερηδόνας των δοντιών.

[Not a valid template]

Comments are closed.