Ο πασατέμπος περιέχει μεγάλη ποσότητα θρεπτικών συστατικών και βιταμινών. Το λάδι που περιέχει είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα που βοηθούν την καρδιά. Περιέχει πολύτιμα λιπαρά οξέα, ω-6 και κυρίως λινολεϊκό οξύ. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο που καταπολεμά την αναιμία. Περιέχει επίσης, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο, βιταμίνες E, C, Κ, ορισμένες από τις Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως το φυλλικό οξύ και Βιταμίνη Α.
...
Read more Comments are closed Blog
Σουσάμι
Το σουσάμι περιέχει συστατικά που μειώνουν τη χοληστερόλη και την πίεση του αίματος. Στο σουσάμι υπάρχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό σύστημα, αποτελούμενο κυρίως από τρεις ουσίες, τη σεσαμίνη και τη σεσαμινόλη και τη βιταμίνη Ε (με μορφή γ-τοκοφερόλης).
Οι ουσίες αυτές παρουσιάζουν ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση, εμποδίζοντας την οξείδωση των λιπαρών οξέων στον οργανισμό.
Μία εξίσου σημαντική δράση του σησαμιού είναι η προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος.
...
Read more Comments are closed Στραγάλι
Το στραγάλι είναι μια από τις καλύτερες πηγές φυσικής πρωτεϊνης. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, φυλλικό όξη, βιταμίνες, άλατα, ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο Ιδανικό για την καλή λειτουργία του αίματος, των οστών και του δέρματος.
...
Read more Comments are closed