Blog Archives

Πεπόνι Κανταλούπε

Η πεπονιά είναι φυτό, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Κολοκυνθοειδών. Συγγενικό φυτό με την κολοκυθιά, την αγγουριά και την καρπουζιά. Η καταγωγή της πεπονιάς είναι από την Ιταλική περιοχή Κανταλούπο. Ιδιότητες: Συμβάλει στην προστασία του οργανισμού από διάφορους τύπους καρκίνου. Βοηθά στην γρήγορη επούλωση των πληγών, βοηθά στην πέψη και περιορίζει την οξύτητα του στομάχου, βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Επίσης είναι αντιφλεγμονώδες και βελτιώνει την όραση. Θρεπτική αξία: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β, C, είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και κιτρουλίνης, που βοηθά στην καλή λειτουργιά του ανοσοποιητικού. Επίσης είναι πλούσια πηγή καλίου. Ξέρατε ότι τα 100γρ πεπονιού αποδίδουν μόλις 34 θερμίδες [Best_Wordpress_Gallery id="69" gal_title="Πεπόνι - Κανταλούπε"]  ...
Read more No comments

Παπάγια

Η παπάγια είναι ο καρπός του φυτού Carica Papaya του γένους Καρική. Αποτελεί ιθαγενές φυτών των τροπικών χωρών της Αμερικής και κατάγεται από το Μεξικό. Ιδιότητες: Προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα, προστατεύει από τον καρκίνο του εντέρου, έχει αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ικανότητες. Επίσης η παπαΐνη  που περιέχει χρησιμοποιείται σε αλλεργίες και τραυματισμούς. Θρεπτική αξία: Είναι πλούσιο σε καροτένιο, βιταμίνη C, μαγνήσιο, κάλιο, φλαβονοειδή, μέταλλα και ίνες. Επίσης περιέχει το πεπτικό ένζυμο παπαΐνη. Ξέρατε ότι η  υπέροχη γεύση και υφή της παπάγιας έκανε τον Χριστόφορο Κολόμβο να το χαρακτηρίσει ως το «φρούτο των αγγέλων». [Best_Wordpress_Gallery id="66" gal_title="Παπάγια"]  ...
Read more No comments

Μήλο

Το μήλο είναι ο καρπός του δέντρου μηλιά, με επιστημονική ονομασία “Malus Domestica” της οικογένειας των Ροδοειδών και κατάγεται από τον Καύκασο. Ιδιότητες: Ενισχύει το ανοσοποιητικό, , καταπολεμά διάφορα είδη καρκίνου, βοηθάει στη σωστή λειτουργία του εντέρου, βελτιώνει το αναπνευστικό σύστημα, βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών επεισοδίων, μειώνει τη χοληστερίνη, λευκαίνει τα δόντια και δίνει λάμψη στην επιδερμίδα. Θρεπτική αξία: Περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, ψευδάργυρο, φώσφορο, βιταμίνες A,C και Ε, θειαμίνη, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, β-καροτένιο, λουτείνη και παντοθενικό οξύ. Επίσης περιέχει πολλά αμινοξέα, όπως θρεονίνη, λευκίνη και τρυπτοφάνη. Ξέρατε ότι στην ελληνική μυθολογία τα «μήλα των εσπερίδων» λέγεται ότι εξασφάλιζαν νιότη και αθανασία και ότι το «μήλον της Έριδος» προσφέρθηκε από τον Πάρη στην Αφροδίτη και έγινε αφορμή να ξεσπάσει ο Τρωικός πόλεμος; [Best_Wordpress_Gallery id="59" gal_title="Μήλο"]  ...
Read more No comments